desallotjament Bonanova

Desenes de tanques metàl·liques i material d’obra bloquegen portes i finestres dels dos edificis ocupats que hi ha a tocar de la plaça de la Bonanova, al número 6 del carrer de Sant Joan la Salle. Així s’han atrinxerat els ocupants davant del desallotjament d’un dels immobles, l’autoanomenat El Kubo, que finalment ha quedat suspès. Segons han informat via Twitter, el llançament, que s’havia d’executar aquest dijous, s’ha ajornat sense data nova.

En un comunicat, els qui ara habiten El Kubo expliquen que es tracta d’un antic edifici d’oficines ocupat per primera vegada el 2016 i que, durant més de sis anys, ha estat la llar d’un centenar de persones. Situat en un dels barris de la part alta de Barcelona, s’alça al costat de La Ruïna, un immoble també ocupat des del 2019 que funciona com a centre social. La propietària n’és la Sareb, que, segons denuncien els ocupants, el va abandonar.

L’alerta del col·lectiu: “Si desallotgen, que cremi Sant Gervasi”

Els col·lectius que hi ha al darrera d’El Kubo i La Ruïna defensen l’ocupació i defineixen aquests espais com un símbol de lluita i d’autogestió. A banda de ser una llar, hi organitzen concerts, tallers i activitats culturals. Per això, havien fet una crida a altres moviments de la ciutat perquè els ajudessin a aturar el desallotjament i havien fet una alerta: “Si desallotgen La Ruïna i El Kubo, que cremi Sant Gervasi“.