El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona per a les eleccions municipals 2023, Jaume Collboni, es compromet a posar al servei del Carmel “tots els recursos que calen” per fer una reforma completa de la rambla del Carmel. Collboni ha fet aquesta promesa a veïns del barri que han assistit aquest dissabte al matí en un acte del PSC a la mateixa rambla, a l’altura del cilindre d’Horta.

Acompanyat del primer secretari del PSC, Salvador Illa, i de la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, el candidat socialista ha dit que l’alcaldessa, Ada Colau, només pensa a transformar l’Eixample, amb el projecte de la superilla, i que això crea “barris de primera i de segona“. “Barcelona és molt més que l’Eixample”, ha assegurat Collboni, i ha afegit que “fer 23 eixos verds costa més de mil milions d’euros que la ciutat no té, i que si els tingués, els gastaria per igual als 73 barris”.

La rambla, més verda i accessible

Collboni ha avançat la proposta com a part del seu programa electoral i preveu que la nova rambla tingui més verd i sigui més accessible. En concret, proposen que serveixi per millorar la connexió entre els hospitals de la Vall d’Hebron i Sant Pau. De fet, el 2019 l’Ajuntament ja preveia transformar la rambla del Carmel amb una proposta que encara no ha tirat endavant.

En aquest sentit, Collboni també ha recordat que si és investit alcalde, doblarà els recursos destinats al Pla de barris, dels 150 M € actuals fins als 300 M €.

“Superar les velles receptes”

El candidat del PSC ha instat a “superar velles receptes” tot fent referència als models polítics de la candidata a la reelecció de BComú, Ada Colau, i del candidat de Junts, Xavier Trias. “L’únic que li falta a aquesta ciutat és un bon alcalde que no creï conflicte, que construeixi consensos”, ha assegurat.

Collboni també ha assegurat que “no m’amago de les meves sigles”. “El senyor Trias ens ha de dir per què amaga les seves sigles”, ha dit Collboni, tot atribuint-ho a un intent de desvincular-se de la presidenta de JxCat, Laura Borràs.