La candidata de Barcelona en Comú a les eleccions municipals 2023, Ada Colau, ha assegurat que encara amb “optimisme” la notícia de l’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) que la col·loca com a guanyadora de les eleccions del 28-M. L’alcaldable ha apuntat, però, que és una enquesta i que la darrera paraula la tindrà la ciutadania. Colau ha fet aquestes consideracions en un col·loqui amb les entitats del tercer sector, en què ha defensat el seu model de futur de ciutat i les “polítiques valentes i progressistes que han de continuar”.

Segons les estimacions del CIS, que s’han fet públiques aquest dijous, la candidata de Barcelona en Comú guanyaria les eleccions amb un 24,8 % dels vots, que li atorgarien entre 11 i 13 regidors. L’enquesta situa Jaume Collboni, el candidat del PSC, en segona posició, a molt poca distància, amb un 22,5 % i entre 10 i 12 regidors. Xavier Trias, el candidat de Trias per Barcelona, quedaria en tercera posició amb entre 8-9 regidors i un 17,3 % dels vots, mentre que el d’ERC, Ernest Maragall, se situaria en quart lloc amb entre 6-7 regidors i un 13,2 %. La cinquena i última força que entraria a l’Ajuntament seria el Partit Popular amb entre 2-3 regidors i un 7 % dels vots.

L’enquesta del CIS s’ha fet pública hores abans que engegui oficialment la campanya electoral d’aquests comicis municipals. Es preveu que sigui la campanya més disputada dels darrers anys.