L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no descarta tornar a governar amb Jaume Collboni tot i que admet que la confiança amb el candidat socialista “no està en el millor moment”. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de TVE, s’ha mostrat decebuda amb la decisió del primer tinent d’alcalde de deixar el govern municipal per dedicar-se íntegrament a les eleccions municipals 2023. Tot i això, no descarta tornar-hi a pactar després dels comicis. “Soc molt pragmàtica. Has de fer política amb qui pots, no amb qui vols”, assegura.

Colau apunta que, vist el pluralisme polític actual, totes les formacions han d’estar obertes a pactes i que prioritzarà com sempre els pactes d’esquerres. En canvi, critica que altres formacions estiguin obrint “portes sorprenents” i s’estan aixecant “vetos que semblaven impensables”, com que Trias i Collboni hagin obert la porta a possibles pactes.

Convençuda que s’aprovarà el Pla d’usos de l’Eixample

Sobre el Pla d’usos de l’Eixample, que va quedar pendent d’aprovació en el darrer ple municipal per l’oposició dels socis socialistes al govern, Colau creu que tirarà endavant. L’alcaldessa considera que és una “molt bona notícia” que ERC hagi platejat una proposta per desencallar-ne l’aprovació. “Estic convençuda que ens podem posar d’acord”, assegura. De fet, augura que es pugui convocar un ple “en els propers dies”.

Colau votaria “no” a la independència

L’alcaldessa també estat molt clara sobre què votaria en cas que se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya. Per primera vegada, Colau ha dit de forma contundent que hi votaria en contra. Ara tinc molt clar que votaria que no, ha respost.

Argumenta que no li agrada l’estatus quo actual i que en canviaria moltes coses, però que hi votaria en contra perquè li sembla “irreal”. Afegeix que vol “menys fronteres, perquè no hi hauria un reconeixement internacional, no és viable a curt termini, i perquè aquests plantejaments de maximalismes fan que no s’avanci en altres coses”.