ERC ha posat sobre la taula una proposta que permeti desencallar l’aprovació del Pla d’usos de l’Eixample. Els republicans plantegen que s’aprovi el text actual, i que un any després de la seva posada en marxa es revisi com està funcionant aquesta regulació al barri de Sant Antoni, el que més discrepàncies genera entre els dos socis de govern, Bcomú i el PSC. “O tenim pla d’usos o tenim pla Ayuso”, alerta el portaveu dels republicans, Jordi Coronas, que recorda que el pla s’ha d’aprovar aquest febrer perquè al març venç la suspensió de llicències al districte.

El Pla d’usos de l’Eixample es va haver de retirar “in extremis” de l’ordre del dia del plenari municipal de divendres perquè no tenia el suport necessari per tirar endavant. Aquesta regulació limita l’obertura d’establiments de restauració, discoteques i supermercats petits nous per evitar-ne la saturació i els problemes de convivència.

Revisar les llicències i els locals tancats

ERC proposa que es revisi com funciona el pla a Sant Antoni analitzant quantes sol·licituds de llicència s’han produït i quants locals tancats hi ha al barri. Coronas ha explicat que aquest mateix matí han traslladat la proposta a les entitats de comerciants de Sant Antoni. “La música els ha sonat prou bé”, assegura. També han demanat una reunió amb la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, i la tinenta d’alcaldia Laia Bonet (PSC), per traslladar-los la proposta.

ERC, disposada a votar a favor

Els republicans votaran a favor del Pla d’usos si un altre dels grups s’hi absté per garantir que la regulació pugui tirar endavant. Consideren que no aprovar-lo comporta una “situació complexa i perillosa”. “El que no podem fer és per un tros de barri hipotecar la resta del districte i deixar-lo en mans del lliure mercat durant dos anys“, diu Coronas en referència al temps que es trigaria a poder aplicar una altra moratòria de llicències.