El compte enrere per a les eleccions municipals 2023 de Barcelona ja està en marxa i els pronòstics continuen. Quan queden quatre mesos per als comicis del 28 de maig, el diari digital ‘Elnacional.cat’ ha publicat la seva enquesta, que pronostica que Trias avançaria Collboni, Colau i Maragall. Un sondeig que ha provocat les reaccions dels representants polítics que opten a governar Barcelona els propers quatre anys.

Trias (Junts) celebra que “la tendència és bona”

Segons aquest sondeig, Xavier Trias rebria el 23,1 % dels vots i entre 11 i 12 regidors al plenari de la ciutat. Una victòria que també li donava l’enquesta de ‘La Vanguardia’. En aquest sentit, el candidat de Junts ha destacat que el partit està fent “un tomb importantíssim” i que la tendència és bona. A més, ha recordat que, tot i que ja estava jubilat i estava bé, el van convèncer per presentar-se “primer, perquè Barcelona és un desgavell i podem guanyar, i segon, perquè jo crec que podem ajudar que el partit vagi endavant i sigui fort, sigui un autèntic pal de paller”.

“El PSC pot guanyar”, segons Collboni

Per la seva banda, el candidat del PSC, Jaume Collboni —que, segons l’enquesta, quedaria en segona posició amb un 19,2 % dels vots— ha preferit no fer cas d’aquestes dades i ha declarat: “La constant de totes les enquestes és que el PSC pot guanyar les eleccions“. Ho ha dit en la seva visita amb el líder del PSC, Salvador Illa, a la Marina de Port. Collboni també ha destacat que la ciutadania “mereix recuperar l’esperança i el futur” i, insisteix: “La meva il·lusió i la meva esperança és ser l’alcalde de Barcelona”.

Maragall: “Volem tornar a guanyar”

Des de Lleida, el candidat d’ERC, Ernest Maragall, es manté optimista tot i la davallada de vots que presagia la darrera enquesta que s’ha publicat. En referència als darrers governs de la ciutat, ha dit que no vol “una Barcelona com l’actual” ni tampoc “una ciutat aparador o franquícia”. En aquest sentit, ha enviat un missatge a les candidatures que es presenten com a resposta a l’actual govern municipal: “Hi ha qui es presenta per culpa de… oi que m’enteneu? Jo em presento gràcies a… gràcies a molta gent, als barcelonins”, ha sentenciat Maragall.

Sirera: “El PP té molt a dir”

Daniel Sirera, candidat del PP, ha destacat que “el futur de Barcelona no és cosa de quatre, és cosa de cinc, i en això el Partit Popular hi té molt a dir”. Respecte a les enquestes, Sirera considera que la resta de forces estan molt capficades en el que passarà i creu que els quatre mesos que queden abans de les eleccions s’haurien de dedicar a “explicar les propostes i escoltar la gent”.