L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat més clara que mai sobre quin seria el seu vot en cas que se celebrés un referèndum per la independència de Catalunya. “Ara tinc molt clar que votaria que no“, ha sentenciat en una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de TVE, en què també ha parlat de la pèrdua de confiança amb Jaume Collboni arran que hagi marxat del govern municipal.

Tot i el vot en contra de la independència, Colau assegura que no li agrada l'”status quo” actual i que en canviaria moltes coses.

La independència, “irreal”, segons Colau

L’alcaldessa ha argumentat que votaria que no en un referèndum perquè li sembla “irreal” i perquè vol “menys fronteres, perquè no hi hauria un reconeixement internacional, no és viable a curt termini, i perquè aquests plantejaments de maximalismes fan que no s’avanci en altres coses”.

Dit això, però, també afegeix que li sembla “absolutament legítim” que es plantegi un referèndum d’autodeterminació. “Ho hem defensat sempre“, recorda.

“El camí de la via unilateral ha quedat desterrat”

Per Colau, ha quedat demostrat que el camí de la via unilateral ha quedat “desterrat”. “Ha fet molt de mal”, assegura l’alcaldessa, i afegeix: “Això ha fracassat segur”. Considera que cal seguir treballant per desjudicialitzar la política, i creu que s’ha demostrat que, com defensaven els comuns, aquest era el millor camí per rebaixar la tensió.

Tot i que admet que el conflicte “no s’ha resolt”, Colau destaca que l’actual context “permet tornar a parlar de taules de diàleg i agendes compartides”.