El candidat de Junts, Xavier Trias, agafa la capdavantera a Jaume Collboni, Ada Colau i Ernest Maragall en la cursa electoral a l’Ajuntament de Barcelona. L’exalcalde de la ciutat guanyaria les eleccions municipals 2023 a Barcelona, segons una enquesta del diari digital Elnacional.cat El sondeig dona a Trias un 23,1 % dels vots i entre 11 i 12 regidors al plenari de la ciutat, unes xifres que suposen una victòria clara al davant del PSC de Collboni, que quedaria en segona posició amb un 19,2 % dels vots i entre nou i 10 regidors.

Els comuns, la tercera força més votada

La tercera força més votada segons l’enquesta seria el partit d’Ada Colau, Barcelona en Comú, que aconseguiria el favor d’un 16,6 % dels electors i entre vuit i nou representants al Plenari de l’Ajuntament de Barcelona. Per darrere quedarien Ernest Maragall (ERC) amb un 15,99 % dels vots i entre set i vuit regidors, el Partit Popular amb poc més del 5 % dels vots, Vox (4,6 %) i la CUP (4,66 %).

Ciutadans desapareixeria i la CUP tornaria al Plenari Municipal

El sondeig d”El Nacional’, fet a partir de 600 trucades telefòniques, apunta que Ciutadans quedaria fora del Plenari Municipal. Per contra, la CUP, encapçalada per Basha Changue, tornaria a tenir representació després de quedar fora als comicis del 2019 i d’aconseguir tres regidors a les eleccions del 2015.

Pactes postelectorals per governar la ciutat

Segons l’enquesta, cap dels partits aconseguiria la majoria absoluta i s’hauria de pactar per investir el proper alcalde de Barcelona. Les persones que han participat en el sondeig asseguren que Trias és el favorit per situar-se al capdavant del govern municipal, al davant de Jaume Collboni, Ada Colau i Ernest Maragall.