casals estiu

Els grans museus i centres culturals de la ciutat, després de tots aquests mesos estranys, s’han pogut preparar per poder oferir casals d’estiu als nens i nenes! Espais a través dels quals es retrobaran amb altres infants al mateix temps que adquiriran nous coneixements. Aquí també trobareu altres tipus de casals i propostes per a nens i nenes de totes les edats, esportius, colònies, campus, etc. I bon estiu!

 • MUHBA. Museu d’Història de Barcelona / del 20 al 31 de juliol

Una ciutat es pot llegir? Aquest és el repte que el MUHBA. Museu d’Història de Barcelona llança a infants de 8 a 12 anys. Llegim la ciutat és el títol d’un casal que els convidarà a llegir la ciutat com un llibre obert. L’experiència els portarà per indrets desconeguts de Barcelona o els farà navegar a bord d’una Golondrina, perquè amb l’ajuda del rap, la fotografia o la tècnica d’animació stop-motion reprodueixin de manera creativa els seus aprenentatges i impressions.

 • Museu d’Història de Catalunya / del 29 de juny al 3 de juliol i del 6 al 10 de juliol

L’altre gran museu d’història amb seu a la nostra ciutat, el Museu d’Història de Catalunya, proposa a famílies amb nenes i nens de 6 a 12 anys el programa Explorem el temps, perquè investiguin el passat des de la prehistòria fins a l’edat contemporània. Un cop més, l’art i el joc introduirà els i les participants en el coneixement d’aquestes etapes.

 • El Born Centre de Cultura i Memòria / del 30 de juny al 3 de juliol, del 7 al 10 de juliol i del 14 al 17 de juliol

I encara en l’àmbit històric, destaca Arts & Born, el casal d’estiu d’El Born Centre de Cultura i Memòria, un viatge a la Barcelona del 1700 per mitjà del cinema, la dansa, la música i les arts escèniques. Activitats interdisciplinàries per a aventurers i aventureres de 7 a 11 anys.

 • Museu d’Arqueologia de Catalunya / del 22 de juny al 24 de juliol

També el Museu d’Arqueologia de Catalunya acull un casal per a investigadors de 6 a 12 anys. Visiteu la web d’aquest equipament per descobrir què els reserva!

 • CCCB / del 29 de juny al 31 de juliol

En el camp de la cultura contemporània, també citar Culturnautes, el casal d’estiu del CCCB: tallers i activitats que es converteixen en una experiència còsmica! A més, Culturnautes posa a disposició de les famílies un espai gratuït (juliol i agost) per realitzar altres propostes creatives.
I també hi ha propostes per a joves, de 14 a 18 anys amb el cicle Eh!

 • Museu del Disseny / del 6 al 10 i del 13 al 17 de juliol

XUP-XUP, al Museu del Disseny, proposa activitats al voltant de la literatura, la música, l’art o el disseny (7 a 12 anys).

 • MACBA / del 22 de juny al 31 de juliol

Al MACBA, la ballarina, coreògrafa i educadora Ángela Peris i Jorge Horno, artista plàstic, coreògraf i també educador, són els artífexs d’Infinita sonora, un taller de creació de sonoritats per a artistes de 4 a 12 anys, que podran crear els seus propis temes musicals i imprimir una partitura a terra amb tot el cos.

 • Palau de la Música Catalana / del 29 de juny al 31 de juliol

La música serà una de les protagonistes de l’Esplai artístic d’estiu Palau Vincles, al Palau de la Música Catalana, una convocatòria per a infants de 6 a 12 anys que vulguin cantar, ballar, llegir o cuinar. Sessions de cant, percussió corporal, dansa urbana, interpretació, literatura i cuina per al desenvolupament de la intel·ligència emocional, l’empatia, les habilitats socials i el pensament creatiu del públic infantil.

Altres casals

 

 • T’estiu molt

Programa municipal que cada any ofereix més d’un miler d’activitats educatives i engrescadores, perquè els infants i adolescents de Barcelona d’1 a 17 anys gaudeixin del període de vacances: campus olímpia, casals esportius i molt més. Més de 380.000 places per triar, en diferents entorns i per a totes les edats. Una llarguíssima llista de propostes de casals i campus.

 • Casals d’Estiu de la Fundació Pere Tarrés

La proposta pedagògica per als Casals d’Estiu de la Fundació Pere Tarrés s’aborda des del disseny d’un centre d’interès amb dues metodologies ben diferenciades: una per als més petits i l’altra per als joves, on d’una manera participativa connecten amb les activitats que es realitzen cada dia.

 • Els casals del Zoo

Els casals del Zoo són una opció única d’activitat didàctica que apropa el món de la fauna als infants i joves i fomenta el respecte per la conservació de la biodiversitat i l’entorn natural.

 • Fundesplai

Aquest any més que en altres ocasions les activitats de lleure de l’estiu tenen un paper molt rellevant, ja que es converteixen en el punt de retrobament de molts infants i joves, i són l’espai idoni per transitar cap a una certa normalització de la vida quotidiana de la infància: amb l’oferta de Fundesplai podreu fer possible el retrobament amb la natura i amb els amics i amigues, la recuperació de l’activitat física i el treball de les emocions.

 • Més temps lliure

S’organitzen casals d’estiu perquè els nens i nenes gaudeixin al màxim de les seves vacances. Mitjançant un centre d’interès triat i treballat per un equip de programació, Més Temps Lliure no es deixen exclosos aspectes primordials en l’educació com els valors, la cultura, el respecte i la formació en el lleure.