El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha admès que el govern municipal està preocupat per la situació al districte de Ciutat Vella: “Hi ha carrers de Ciutat Vella on tenim un problema, i un problema greu”. Batlle ho ha dit en un debat a la Comissió de Presidència a instàncies de JxC, que ha demanat solucions a “la crisi social, d’inseguretat i de convivència” al districte.

Albert Batlle s’ha compromès a “un treball continuat” a Ciutat Vella amb diàleg constant amb veïns, entitats i grups municipals. Ara bé, ha reconegut que “no hi ha miracles”. “Calen actuacions de fons en polítiques socials, urbanisme i habitatge”, ha valorat Batlle, que s’ha mostrat partidari de recuperar iniciatives com la de Foment de Ciutat Vella.

El tinent d’alcalde ha dit que farà “els reforços que calgui” en efectius policials, i ha recordat que al juliol arribarà una nova promoció de Guàrdia Urbana. També confia que arribin efectius dels Mossos. La coordinació policial, ha dit, viu “un bon moment”.

Convida el fiscal a passejar per Ciutat Vella

En la intervenció a la comissió, Albert Batlle ha explicat que aquest dimarts es va trobar amb el fiscal en cap de Catalunya, Francisco Bañeres, a qui va convidar a fer una visita a peu de carrer acompanyant la fiscal de Ciutat Vella. “No per accentuar els elements de seguretat sinó per compartir les problemàtiques socials”, ha dit.

Batlle també ha explicat que abans de l’estat d’alarma, el tinent d’alcalde es va reunir a Madrid amb el secretari d’Estat de Seguretat per “acabar amb el clima d’impunitat que tenen determinats delictes a la ciutat”, com ara els furts.