El president del Grup Municipal de Barcelona pel Canvi (BCN Canvi), Manuel Valls, encara defensa un any després el seu vot a favor de la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa de la ciutat. “Votar Colau per impedir que Maragall fos alcalde va ser una bona decisió”, ha dit l’ex-primer ministre francès en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé.

Després del vot a favor del seu grup en el tràmit inicial del nou pressupost del 2020, Valls ha garantit que també hi donaran suport al ple del juliol, quan s’aprovarà la modificació dels comptes de forma definitiva. El president de BCN Canvi ha celebrat el consens amb el govern municipal i ha demanat “unitat” a tots els grups: “Les diferències, a vegades, són menys importants del que ens pensem”.

Sobre un possible retorn a França: “Mai se sap”

Sobre la seva estada a Barcelona i el seu primer any com a regidor, l’ex-primer ministre francès s’ha mostrat “molt feliç” i “satisfet” amb la feina feta fins ara. “Tornar al municipalisme és una forma d’humilitat“, ha conclòs. Sobre una possible tornada a França, Valls no ho ha descartat: “Mai se sap”.

Un dels moments que més ha marcat la trajectòria de Valls a l’Ajuntament va ser la declaració institucional impulsada per ERC contra el desallotjament de romanesos a França quan Valls era primer ministre. “Va ser un atac de gran violència contra mi”, ha criticat, alhora que ha lamentat que el PSC hi donés suport. “No era gaire elegant”, ha dit.