L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat la llarga trajectòria de la companyia automobilística Seat a la ciutat i li ha demanat que s’hi quedi per afrontar la transformació a una mobilitat més sostenible. “Aquesta és una relació de futur. Llarga vida a la relació entre Barcelona i Seat”, ha dit Colau en l’acte de presentació de la nova Casa Seat al passeig de Gràcia.

Seat va sortir al mercat l’any 1950 i ara, 70 anys després, genera milers de llocs de treball estables. Segons Colau, això demostra que la relació entre l’empresa i la ciutat ha estat “molt estreta i profitosa”. L’alcaldessa ha destacat la implicació de l’empresa en “èpoques de grans transformacions” i ha agraït que la companyia col·laborés en la fabricació de respiradors per a pacients greus amb covid-19: “És una demostració de com és d’important tenir indústria a casa nostra“.

Ada Colau ha fet una crida a la col·laboració entre administracions per “enfortir” la indústria de l’automòbil a la ciutat. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha recordat que el sector contribueix amb més del 10 % del PIB de l’economia catalana. “Considereu el govern català el vostre company per afrontar un món ple de reptes i d’oportunitats“, ha dit Chacón dirigint-se directament a la direcció de Seat.

La Casa Seat i la mobilitat del futur

L’Ajuntament, la Generalitat i també el Govern (aquest últim per videoconferència) han destacat el paper de Seat en l’economia i la mobilitat actuals. Ho han fet coincidint amb la inauguració de la Casa Seat, situada al passeig de Gràcia. Es tracta d’un nou espai multidisciplinari de 2.600 m2 que vol contribuir a la “cocreació” de la mobilitat del futur. Per això, les instal·lacions mostraran les noves tendències de la companyia, així com trobades amb creadors i exposicions artístiques.

Casa Seat
font: Seat

El president de Seat, Carsten Isensee, ha celebrat el pla de suport a l’automoció aprovat pel Govern espanyol. Creu que les ajudes “reconeixen el paper clau que té el sector de l’automoció” a l’estat. “La iniciativa inclou aspectes com la renovació de flotes de vehicles, l’electrificació o el suport a la digitalització i a la innovació”, ha destacat.