caduca estat alarma espanya
Foto: Xavi Calvo

L’Ajuntament de Barcelona ha rebut més de 2.500 peticions de bars i restaurants per ampliar l’espai destinat a les terrasses. La tinenta d’alcalde Janet Sanz ha revelat la xifra a la Comissió d’Urbanisme, en què ha explicat que el consistori preveu resoldre un primer paquet de sol·licituds aquesta setmana. La resposta municipal arriba tres setmanes després de la reobertura de terrasses a la ciutat coincidint amb la fase 1 de la desescalada per la crisi del coronavirus.

Sanz ha explicat que l’Ajuntament té “un dispositiu inèdit” amb més de 70 persones treballant per tramitar les peticions dels restauradors. En la primera setmana en van rebre un miler. Les terrasses podran guanyar espai a la calçada, per la qual cosa el consistori ha reservat una partida de 6 M € per adequar l’espai públic. Segons la tinenta d’alcalde, l’Ajuntament ha rebut moltes peticions d’establiments que fins ara no tenien llicència de terrassa.

A la comissió, la líder de JxC, Elsa Artadi, ha recriminat al govern la lentitud en la resposta a les sol·licituds dels restauradors. A més, ha demanat saber per quins motius es denega l’ampliació de les terrasses en alguns locals ja que, segons ha dit, en alguns no es concreta.