L’Ajuntament de Barcelona es planteja traslladar el Centre de Coordinació d’Emergències de l’edifici del carrer de Lleida cap al Raval Sud. Concretament, el consistori pensa en l’antiga seu del Consell Comarcal del Barcelonès, al carrer de les Tàpies. L’edifici queda molt a prop de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Ciutat Vella, a Nou de la Rambla, cosa que convertiria el barri en un pol d’equipaments policials.

antiga seu Consell Comarcal

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ho ha detallat a la Comissió de Presidència per una pregunta de JxC, que demanava usar l’antiga seu del Consell Comarcal per esponjar la comissaria de la Guàrdia Urbana a la Rambla. Batlle ha dit que fa mesos que l’Ajuntament va al darrere d’aquest edifici per destinar-lo a funcions de Prevenció i Seguretat, però que l’ús final s’ha d’acabar de valorar.

El Centre de Coordinació d’Emergències del carrer de Lleida agrupa la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, els Bombers de Barcelona i el Servei d’Emergències Mèdiques i funciona com a espai de coordinació. Diversos sindicats i treballadors han demanat el trasllat d’aquest espai a un altre edifici per deficiències. De fet, relacionen les males condicions de treball amb casos de càncer que han patit alguns treballadors.