Votant dipositant el sobre a l'urna

L’Ajuntament de Barcelona espera reprendre els pressupostos participatius a partir del setembre després que la crisi del coronavirus fes saltar pels aires el calendari d’aquest procés pioner a la ciutat. El regidor de Participació, Marc Serra, ho ha explicat a la Comissió de Presidència per una pregunta d’ERC i ha assegurat que la voluntat del govern és mantenir el projecte, però que “caldrà veure com i de quina manera”.

Amb els pressupostos participatius, la ciutadania podia decidir el destí de 75 M € en inversions als barris durant aquest mandat (fins al 2023). Serra ha recordat que la covid-19 ha impactat en les finances municipals i, de retruc, també en aquest projecte. El regidor no ha concretat si es podrà mantenir la inversió prevista i ho ha fiat tot al nou escenari pressupostari de l’Ajuntament.

Amb l’inici de l’estat d’alarma es va decidir ampliar la fase de presentació de propostes, que va culminar el 22 de maig. El web Decidim.barcelona, que recull tota la informació d’aquest procés participatiu, detalla que fins al 30 de juny es farà la valoració tècnica de les propostes. La resta de fases, inclòs el període de votació, no tenen calendari.