A mesura que avança la desescalada de l’estat d’alarma del coronavirus, estan reobrint amb protocols de seguretat bona part dels comerços, bars i restaurants, terrasses, hotels i la resta d’activitats econòmiques de Barcelona, com també determinats espais públics de la ciutat com els parcs i les platges. Però uns dels espais que encara no s’han desprecintat són els parcs infantils. Alguns pares demanen reobrir-los i l’Ajuntament assegura que la qüestió s’està tractant amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Crida a desprecintar els parcs

Les xarxes socials parlen activament del tancament dels parcs infantils. En un fil de Twitter, amb més de 7.000 ‘m’agrada’, alguns pares han criticat el fet que els nens siguin els grans oblidats de la pandèmia i encara no puguin jugar als parcs infantils. Alguns pares han fet una crida a la insurrecció i a desprecintar els espais.

D’altres pares ja han optat des de fa dies per saltar-se la normativa i accedir en alguns parcs infantils de la ciutat com el del Parc de les Aigües, al Baix Guinardó. Això malgrat que encara poden ser sancionats perquè està prohibit i no s’ha definit una data de reobertura.

Sense data de reobertura

Barcelona entrarà en la fase 3 dijous si el Ministeri de Sanitat dona el vistiplau a la proposta del Departament de Salut perquè la ciutat avanci en la desescalada. Malgrat el pas a fase 3, la reobertura dels parcs no està fixada en cap punt i  dependrà de la decisió de l’AjuntamentEl consistori ha explicat a betevé que està tractant el possible desprecintament dels parcs infantils juntament amb l’Agència de Salut Pública, i també estan abordant la manera de fer la reobertura segura amb les mesures d’higiene i de desinfecció adients.

cartell coronvirus parc aigues