Barcelona farà l’acte d’encesa dels llums de Nadal des de Nou Barris aquest 2022. Serà la segona vegada que es fa en aquest districte. Ho ha avançat el regidor del districte, Xavier Marcé, durant el plenari de Nou Barris de juliol, en plena alerta per onada de calor. Marcé ha assegurat que “s’ha decidit que l’encesa de llums de tota la ciutat enguany es faci aquí, a Nou Barris”, sense especificar-ne la ubicació exacta. Ha afegit que l’acte anirà acompanyat de “l’espectacle oportú”, que encara s’ha de decidir i encarregar.

Tampoc no hi ha encara una data marcada al calendari per encendre els llums (encara que habitualment coincideix amb un dels darrers divendres de novembre), però sí que ja se saben alguns detalls de l’enllumenat del Nadal 2022 a Barcelona: la ciutat tindrà 4 km més de carrers il·luminats i l’Ajuntament finançarà fins al 75 % dels llums per tercer any consecutiu des de la pandèmia.

Segueix el disseny propi barceloní

A més, serà el segon any que Barcelona tindrà un codi de disseny d’enllumenat propi, rubricat pel dissenyador Antoni Arola. A continuació podeu veure l’aspecte dels llums que es van estrenar l’any passat a la plaça de Catalunya, a vista de dron:

On s’ha fet l’encesa els últims anys?

Quan l’Ajuntament de Barcelona presenti oficialment l’encesa de llums del Nadal 2022 també explicarà quines altres activitats nadalenques acollirà la ciutat. Si res no canvia, també es detallarà com serà el pessebre d’enguany i tot fa pensar que el consistori podria repetir algunes iniciatives dels últims anys, com una nadala de ciutat.