“Quatre, tres, dos, un... Ara sí. “ “Ha estat molt bé, hi ha hagut molta llum i color i els focs artificials han estat molt guais” “Molt bonic, hem ballat, ha sigut tot preciós, ha vingut molta gent, ha sigut molt maco” “Yo tengo mucho espíritu navideño y, bueno, diría a todo el mundo que viniera otro año porque ha sido fantástico, muy bonito”. “Tot el carrer aquest Aragó és maco quan et passeges però la perspectiva es preciosa” “A mí no me inspira nada navideño, por ejemplo yo soy de Logroño y las de allí tienen motivos de árboles de Navidad, de Papá Noel o de otras cosas” “L’esforç econòmic ha estat important, ha costat al voltant dels 29.000 euros en total, amb ajuda municipal evidentment, i aquí estem disfrutant d’aquest moment.” “Es massa aviat que les hagin posades, perquè m’agradaria més que fos al voltant del Nadal, no tant aviat, però suposo que és un truc comercial”.

L’acte inicial d’encesa de les llums ha estat presidit per Xavier Trias i ha estat conduït per l’actriu Marta Bayarri i el presentador del TEBVIST, Cristian García, la primera televisió feta per persones amb discapacitat intel·lectual. Després de l’encesa, ha actuat la coral DeuDeVeuMés enllà de la inauguració oficial als jardinets, entre les sis i les vuit del vespre tots els districtes de Barcelona han fet també la seva pròpia encesa de la il·luminació nadalenca, en un acte recuperat després d’anys.

En total aquest Nadal hi haurà 85 quilòmetres de carres il·luminats a la ciutat. Enguany s’incorporaran nous trams de carrers amb llum nadalenca com, la via Laietana, els carrers del call jueu, Pelai, el passeig de Maragall, el carrer de Ramón y Cajal, la travessera de Dalt i el carrer de Bailèn. En total el temps d’encesa de la campanya nadalenca serà de 304 hores des del pròxim divendres i fins al 6 de gener de 2015. Aquest any, tant l’Ajuntament com les associacions de comerciants han incrementat l’aportació pels llums en un 13% respectivament. L’Ajuntament finançara en 1,3 milions d’euros l’enllumenat mentre que els comerciants aportaran 930.000 euros.

Concurs als millors ornaments de Nadal

Per primera vegada s’ha organitzat el concurs d’ornamentació i decoració de Nadal en balcons, aparadors de comerços i façanes d’edificis de la ciutat. Es convoquen un total de tres categories (balcons, aparados i façanes) amb l’objectiu de fomentar l’esperit nadalenc i tenint en compte la sostenibilitat i la seguretat en cas que es tracti d’enllumenat. Els qui vulguin participar en el concurs han de presentar fotografies dels guarniments i les il·luminacions al web www.bcn.cat/guarneixelteunadal, des del 26 de novembre fins al 19 de desembre.