La plaça de Catalunya, la Gran Via i el carrer d’Aragó estrenaran dissenys per als llums de Nadal de Barcelona aquest 2021. Aquest dimarts, l’Ajuntament de Barcelona ha presentat les propostes guanyadores (de l’estudi Antoni Arola), que seguiran una mateixa estètica per “remarcar el valor d’aquestes vies com a cor i centre neuràlgic del conjunt de la ciutat”. El disseny dels llums s’ha consensuat amb les entitats representatives del comerç, i l’Ajuntament vol “contribuir a la recuperació del teixit comercial de la ciutat” amb el nou enllumenat.

En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha dit que el Nadal 2021 “ha de ser definitivament el de la recuperació econòmica” i, per això, l’Ajuntament té “tota l’esperança que molts ulls es tornaran a fixar en la ciutat”. D’aquesta manera, Barcelona vol aprofitar la campanya nadalenca per repescar el turisme de compres i revifar l’economia del centre de la ciutat.

Plaça de Catalunya

A diferència del Nadal del 2020 (quan es van penjar algunes cortines de llums de colors), el Nadal del 2021 s’encerclarà la plaça simulant rajos de sol, que traslladaran tot el protagonisme al centre de l’espai. Els rajos s’encendran i apagaran tot simulant un batec.

llums nadal barcelona 2021

Gran Via

En aquest cas, desapareixeran els llums circulars (que van substituir el “fum, fum, fum” o “muac, muac, muac”) per donar pas a uns cilindres de color càlid, que recorden làmpades de casa i que representaran “com ens relacionem, dialoguem i ens sentim amb la ciutat”.

Aragó

El carrer d’Aragó també perdrà un dels dissenys de llums de Nadal més icònics de Barcelona: la catifa d’estels de llums led. Casualment, els encarregats de substituir els estels seran uns altres estels (de grans dimensions) que acompanyaran el trànsit i els vianants al llarg de la via. Per veure els estels caldrà mirar el carrer amb perspectiva, perquè a primer cop d’ull es veuran tires led desordenades.

La ronda de Sant Pere s’estrena

Més enllà de les tres ubicacions neuràlgiques, hi haurà altres carrers del centre de Barcelona que també s’il·luminaran. Algunes que es consoliden (com la via Laietana) i d’altres que ho faran per primera vegada, com la ronda de Sant Pere entre el passeig de Sant Joan i la plaça d’Urquinaona.

Per poder il·luminar les vies i millorar-ne la qualitat, l’Ajuntament invertirà aquest any 2021 un 24 % més de pressupost en l’enllumenat nadalenc. Si l’any passat es van invertir 1.662.000 €, aquest 2021 se n’invertiran 2.057.866 €.