Fa dos anys l’encesa es va fer a l’Eix Maragall, l’any 2016 a l’avinguda del Paral·lel, i enguany s’ha escollit la Rambla per recordar la tragèdia de l’agost passat al passeig. Una desfilada de cors gegants bategant a dins d’una bombollaun dels símbols d’aquest Nadal a la ciutat– ha donat pas a l’espectacle, amb música d’Arturo Calvo i coreografia de Javier Guerrero, que ha anat a càrrec de la pianista Clara Peya i la ballarina Ariadna Peya.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat l’encarregada d’activar la il·luminació de tota la ciutat. Ho ha fet amb un endoll gegant que, simbòlicament, ha connectat al corrent i ha encès el passeig. Just al darrere s’hi han penjat dos coloms, un símbol de la pau, per recordar les víctimes. Colau ha destacat que “davant dels moments de dificultat en els que estem” és important sortir junts i recuperar els carrers, omplint-los de vida, amb actes com el d’aquest dijous.

100 km de llum

Amb l’objectiu d’incentivar les compres nadalenques, aquest 2017 s’il·luminaran 400 trams de carrers. Hi haurà espais nous com l’avinguda del Paral·lel (entre Cabanes i Margarit), el carrer d’Aragó (entre Bailèn i Aribau) o la Gran Via (entre Bailèn i Muntaner). També hi haurà carrers amb enllumenat festiu, concretament als trams on hi ha obres de llarga durada i a les zones afectades pel projecte del Pla de barris. Precisament, aquest any l’objectiu és arribar també a barris allunyats del centre i a zones comercials on hi ha menys botigues.

Fruit de l’acord amb els comerciants i restauradors, els llums nadalencs s’encendran cada dia fins al 6 de gener de 18.30 a 1 h els divendres i dissabtes, i fins a les 23 h la resta de la setmana. Una vuitantena d’ associacions i eixos comercials han rebut subvencions municipals per valor de 860.000 € per que els ajudaran a pagar, com a màxim, un 50 % dels costos de la il·luminació.

Al final de l’acte, el confeti va jugar una mala passada al president de l’associació Amics de la Rambla, Fermí Villar.