Dos partits a l’oposició municipal, Ciutadans i Valents, han alertat que la reclamació de 141 milions d’euros dels promotors del museu Hermitage a Barcelona a l’Ajuntament de Barcelona “la pagarem tot els barcelonins”, després de la renúncia del consistori al projecte. Totes dues formacions han criticat que el responsable de tot plegat és el govern municipal, tot i que aquest ja ha negat que existeixi cap acord que l’obligui a indemnitzar l’Hermitage, i ha traslladat possibles responsabilitat al Port de Barcelona.

Luz Guilarte, la líder municipal de Ciutadans a Barcelona, ha lamentat que l’Hermitage de la Barceloneta hagi acabat en “una oportunitat perduda” i que l’Ajuntament estigui en risc de posar diners públics “per pagar els nyaps del govern municipal”. Per això, la política del partit taronja ha reblat que “una vegada més, la ideologia del govern i l’actitud en contra de projectes privats perjudicarà la ciutat”. Guilarte ho ha dit al metro de la Barceloneta, on també ha defensat que els vigilants de seguretat tinguin més coordinació amb els cossos de seguretat i formació jurídica.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la presidenta del Grup Municipal de Valents, Eva Parera, que considera que “els barcelonins acabarem pagant l’Hermitage que tindran Madrid o Milà, i ho havíem alertat“, ha etzibat. També ha lamentat que s’ha perdut l’oportunitat única d’atraure turisme cultural i ha denunciat que “és el que passa quan tens al·lèrgia a la inversió privada”. Parera s’hi ha pronunciat al barri de Canyelles, on ha denunciat la manca d’inversions municipals al barri.