Alberto Fernández Díaz no serà el candidat del PP a Barcelona a les eleccions municipals del 2019. El líder dels populars a l’Ajuntament ha anunciat que no repetirà la cursa per l’alcaldia, després de ser cap de llista en quatre ocasions: 2003, 2007, 2011 i 2015. Fernández Díaz és el regidor més veterà que hi ha al consistori: ja ho era abans dels Jocs Olímpics del 1992, però no va ser fins al 2003 que va liderar el Grup Municipal del PP.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ACTUALITZACIÓ: L’empresari Josep Bou serà el candidat del PP a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/josep-bou-candidat-pp-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

“A Barcelona li sobren sigles i li falten esforços de ciutat”

El líder dels populars defineix la seva trajectòria com un període llarg que li ha permès “conèixer, estimar i aprendre de la ciutat, dels veïns i dels barris”. Fernández Díaz ha afegit que, tot i que deixi el càrrec, el compromís i l’estima amb la ciutat “es mantindrà”. Ha destacat que ha exercit “fent una oposició nítida i defensant un model de ciutat amb principis sòlids de centre dreta”. També considera que el seu paper ha estat “unir tot allò que separa la independència” i ha sentenciat que a la ciutat “li sobren sigles i li falten esforços de ciutat”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Qui són els candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

En aquest sentit ha recordat que els populars van donar suport “als acords que van fer possible que Barcelona fos seu olímpica”. Alberto Fernández ha situat aquella designació com el moment més feliç de la trajectòria política a la ciutat. Per contra, ha assegurat que el moment més dur i trist el va viure “quan van assassinar dos companys meus regidors. Un d’ells, fins i tot, el vaig haver de cobrir amb un llençol”, ha recordat, visiblement emocionat, referint-se a les morts del regidor de Sant Adrià de Besòs José Luis Ruiz Casado i Francisco Cano, regidor a Viladecavalls.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Els 9 millors moments d’Alberto Fernández Díaz a l’Ajuntament” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/alberto-fernandez-diaz-pp-millors-moments-ajuntament-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La incògnita que queda per resoldre ara és qui en serà el relleu. Al setembre, el PP va fer una enquesta en què es demanava quin candidat es preferia entre aquests quatre noms: Dolors Montserrat, Andrea Levy, Esperanza García o Joan López Alegre. Que no hi sortís Alberto Fernández ja era simptomàtic. Aquest dilluns ha evitat pronunciar-se sobre qui serà el seu relleu i ho ha deixat en mans del partit.

Oposició crítica amb molt sentit de l’humor

Alberto Fernández Díaz va entrar com a regidor el juny del 1987 sota les sigles de l’aleshores Alianza Popular, i ho va ser fins al 1999. Com a president del PP de Catalunya (1996-2003), va ser candidat a la presidència de la Generalitat el 1999 i líder dels populars al Parlament en l’última legislatura de Jordi Pujol. Després d’aquest parèntesi, va tornar a l’Ajuntament com a cap de llista del PP el 2003, càrrec que va repetir en tres ocasions més.

Durant aquesta última etapa com a líder municipal del PP, se les ha tingut amb quatre alcaldes: Joan Clos, Jordi Hereu, Xavier Trias i Ada Colau. Contra tots ha exercit sempre una dura oposició, tot i que si alguna cosa caracteritza Alberto Fernández és el to d’ironia i el sentit de l’humor que ha volgut donar sempre a les seves declaracions. De la “bachelona” de Clos i Hereu, passant per “l’alcalde de l’estelada” Trias o la “Barcelona en comunista” de Colau.