El govern municipal vol que la campanya de Nadal del 2019 sigui un èxit i que la convivència i la tranquil·litat en siguin les protagonistes. El consistori vol deixar enrere la imatge dels aldarulls per la sentència del procés i compensar les zones del centre que n’han sortit més perjudicades. Per això, una de les principals apostes és l’enllumenat: s’han col·locat llums de Nadal com a símbol de la recuperació a les zones més damnificades, però també s’han programats activitats especials als punts més afectats per les mobilitzacions amb una campanya per promoure-les.

Jocs, contes i espectacles teatrals

A la plaça de la Universitat s’hi col·locaran jocs gegants, a la plaça d’Urquinaona i a l’avinguda de Francesc Cambó hi haurà contes de Nadal, i al carrer de les Magdalenes, darrere la prefectura de la Policia Nacional, es farà un espectacle de màgia i teatre. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha demanat que “tot funcioni i que es respecti l’esforç” que fan el govern municipal, comerciants i els diferents agents implicats en la campanya de Nadal perquè tot vagi bé.

Aposta per l’enllumenat amb un nou Bus Turístic

En conjunt aquest Nadal el govern municipal aposta per l’enllumenat amb la il·luminació de carrers i places noves. L’encesa serà aquest dijous i els llums s’encendran mitja hora abans que l’any passat, a les 18.30 h, i per primera vegada incorporaran una prova pilot amb un Bus Turístic que recorrerà els carrers i monuments il·luminats.

Sis conills gegants a la plaça de Catalunya

La plaça de Catalunya tornarà a ser un dels escenaris d’aquesta campanya amb un bosc màgic ple d’efectes sonors i habitat per sis grans conills inflables lluminosos. Els absents seran el Senyor Hivern i La Ciutat dels Somriures, que van protagonitzar les festes de Nadal en aquest mateix espai l’any passat.

Mercats, pessebres i cavalcada de Reis

Entre la diversitat de mercats de Nadal, també hi ha una novetat: la Fira de Nadal del Port Vell. La Fura dels Baus serà l’encarregada de donar-ne el tret de sortida el 5 de desembre a la tarda, just davant del monument a Colom. I en la mateixa zona, al Port Vell, també s’hi instal·larà una roda gegant.

Un altre clàssic de cada any és el pessebre. A la plaça de Sant Jaume ja s’ha començat a instal·lar-ne el més conceptual i polèmic, que aquesta vegada es fa amb caixes. Per als qui prefereixin un model més tradicional, el trobaran al Museu Marès i al Monestir de Pedralbes.

El punt final d’aquesta campanya serà un any més la nit del 5 de gener, amb la gran cavalcada de la ciutat dels Reis d’Orient.