“El problema està solucionat”. David González, president de l’Associació de Veïns i Comerciants de la Via Laietana, ha confirmat a ‘El matí de Barcelona’ que la via Laietana tindrà a punt els llums de Nadal aquest dijous, el dia de l’encesa de llums de Nadal del 2019 a tot Barcelona.

Tot i que l’Ajuntament havia assegurat que estarien a punt, els veïns i comerciants no les tenien totes, sobretot després que els instal·ladors es van trobar moltes complicacions perquè les parets dels edificis estaven molt deteriorades per poder suportar les subjeccions de l’enllumenat. Finalment, però, González ha explicat que s’ha trobat la solució: aprofitar els punts d’enllumenat públic del carrer per penjar-hi el cablejat.

En un primer moment, la il·luminació de Nadal preveia la instal·lació d’uns bàculs des d’on penjar els llums, però l’Ajuntament ho va descartar perquè, en cas d’aldarulls―com els que s’han produït després de la sentència del procés―,es podien utilitzar per a llançaments.

Els llums de Nadal tornen a la via Laietana sis anys després

La via Laietana tornarà a tenir llums de Nadal aquest 2019 per segona vegada a la història. El primer cop va ser el Nadal del 2014, just quan es va crear l’associació de veïns i comerciants, però l’experiència no es va tornar a repetir. Ara, l’Associació de Veïns i Comerciants de la Via Laietana anima als barcelonins a “gaudir dels llums de Nadal” aquests propers dies i a que recuperin aquest espai públic del centre de la ciutat després dels aldarulls postsentència. El president de l’entitat assegura que aquells dies les vendes van caure entre un 30 i un 40 % de mitjana, tot i que ara ja s’han començat a recuperar.

La plaça d’Urquinaona, il·luminada per primera vegada

Els llums de Nadal de la plaça d’Urquinaona també estan a punt per a l’encesa oficial. De moment, els comerciants es mostren recelosos de tenir-ho tot a punt per a dijous, pels endarreriments en la instal·lació de la il·luminació nadalenca.

Aquest és el primer cop que la plaça d’Urquinaona té llums de Nadal. De fet l’ajuntament ho va anunciar a última hora, a finals d’octubre, com a símbol de la recuperació després dels aldarulls per la sentència del procés. Va ser el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, qui va fer l’anunci durant l’entrega dels Premis Comerç de Barcelona.

En canvi, a la plaça d’Universitat els llums encara no s’han col·locat, quan falten tres dies per a l’inici de la campanya nadalenca.