Conills gegants plaça Catalunya

La plaça de Catalunya es convertirà aquest Nadal en un bosc màgic ple d’efectes sonors i habitat per sis grans conills inflables lluminosos. A partir del 20 de desembre i fins el dia 31 (excepte els dies 24 i 25) els qui hi entrin podran veure espectacles, fer-se una fotopostal per felicitar les festes i també participar en activitats esportives i lúdiques. Es tracta d’una proposta ben diferent de la Ciutat dels Somriures i el Senyor Hivern, que van protagonitzar les festes de Nadal a la plaça l’any passat, amb activitats que van aplegar 47.000 persones.

Un conill gegant serà l’escenari de les festes de Nadal 2019

El conill més gran que habita aquest bosc es convertirà en un gran escenari des d’on es programaran cada dia, d’11 a 18 h, dos espectacles diferents: ‘Los Nadalovitx’, format per una petita orquestra que tocarà nadales d’arreu del món, i ‘Qui ve per Nadal?’, una història creada per a l’ocasió per l’escriptora Montse Ginesta en què apareixen tots els personatges de la campanya de Nadal de l’Ajuntament. Són la tastadora (de cultures) l’entrenadora de tions (que representa la ciutat dinàmica i innovadora), la inventora de joguines (no sexistes), la replantadora (de la ciutat verda desitjada), el carboner (que no accepta l’especulació) i l’embolicadora de regals (que simbolitza el comerç de proximitat).

Personatges Nadal Ajuntament

La vida del bosc al vespre

Quan es faci fosc, de les 18 a les 21 h,  l’activitat al bosc canviarà. Tota la plaça de Catalunya es convertirà en un espai màgic ple d’efectes sonors, de llum i veus en off que envoltaran el passeig: udols d’animals, rierols, salts d’aigua, el cant dels ocells… Cada conill evocarà un paisatge sonor diferent i també n’hi haurà un de general, per a tota la instal·lació. Les fonts de la plaça s’afegiran a aquest ambient amb una il·luminació especial amb colors verds i blancs. La intenció és convidar els visitants a reflexionar sobre la necessitat de preservar els boscos com a organismes vius insubstituïbles.

Un “photocall” i jocs de fusta

La resta de conills instal·lats a la plaça funcionaran com un “photocall” on els visitants es podran disfressar i fer-se una fotopostal per felicitar les festes de Nadal. També hi haurà un espai amb jocs de fusta des d’on es promouran activitats esportives i saludables per als més petits de la família.

Torna la Fira de Consum Responsable

Un dels elements que es manté a la plaça de Catalunya és la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària que organitza l’Ajuntament, que es farà del 20 al 31 de desembre. Aquesta serà la cinquena edició d’aquesta fira, en què hi haurà 35 casetes on estaran representades una seixantena d’entitats de la ciutat. S’hi faran una cinquantena d’activitats, entre les quals hi ha un ecovermut musical o una desfilada de moda comunitària.