La tinenta d’alcalde de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, no comparteix la polèmica sobre la llengua del tercer i últim vídeo de la campanya municipal contra les violències masclistes. En un debat a ‘El matí de Barcelona’, Pérez ha dit que “s’ha de ser molt retorçat per veure una polèmica lingüística” en l’espot. L’anunci ha generat les crítiques de Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi, perquè consideren que estigmatitza els castellanoparlants.

L’anunci recrea la conversa entre un grup d’amics que intercanvien la foto íntima d’una noia per les xarxes socials. Els dos nois que ho fan parlen en castellà i qui els ho recrimina ho fa en català.

“La violència masclista es dona en tots els idiomes”

Laura Pérez recorda que aquest és un dels tres anuncis que formen part d’aquesta campanya municipal i que als altres dos els protagonistes que tenen una actitud masclista parlen en català. La regidora ha explicat que en el guió no estava estipulat qui havia de parlar català o castellà i que la directora de l’espot va donar llibertat perquè els actors s’expressessin de forma natural. Per Pérez, el resultat “és un reflex de la Barcelona bilingüe”. “En cap cas la intenció de l’Ajuntament no és la d’assenyalar el castellanoparlant com l’agressor. La violència masclista es dona en tots els idiomes”, conclou.

També l’alcaldessa, Ada Colau, ha reaccionat a les crítiques a Twitter. Assegura que alguns només “busquen confrontar, d’altres només volen posar fi a la violència masclista”, i en “tots els idiomes”, puntualitza al final.