ERC de Barcelona ha posat sobre la taula les condicions per aprovar el pressupost municipal del 2020. Aquest dimarts s’ha fet la primera reunió amb el govern municipal. Ernest Maragall ha concretat que volen 100 milions d’euros més d’inversions i que s’asseguri aquest increment cada any. “Hem de passar de la resignació a l’ambició”, ha dit Maragall, que ha reclamat una negociació amb “visió de mandat”.

Per al 2020, el govern de BComú i PSC preveu 440 M € d’inversió que, sumats als 109 de B:SM i l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació, pugen la xifra a 549 M €. ERC en vol afegir 100 més, una xifra “perfectament assumible” segons Maragall, que apunta que es pot obtenir, en part, amb el recàrrec a la taxa turística, però també amb diners del fons de contingència i programes d’endeutament.

Amb l’increment de les inversions, ERC vol impulsar la construcció d’habitatge públic, fomentar la rehabilitació, un pla per a l’educació 0-3 i la formació professional, i augmentar les inversions als districtes. A banda, plantegen mobilitzar inversió privada i també d’altres institucions (Unió Europea). Si el govern accepta les demandes, Maragall ha dit que “la nostra aspiració és poder votar que sí”. En el primer tràmit es van abstenir.

Sense pressa per tancar un acord

“Estem convençuts que l’acord és possible, però l’haurem de treballar”, ha dit Ernest Maragall, que ha refredat les intencions del govern municipal de tenir els comptes aprovats en el ple del 20 de desembre. El regidor de Pressupost, Jordi Martí, va dir aquest dilluns al ‘bàsics’, de betevé, que treballen per “menjar-nos els torrons amb el pressupost aprovat”. “Prefereixo un bon acord el 10 de gener que un acord precipitat o de renúncies el 20 de desembre”, ha afegit Maragall.