mobilitat fase 3

A partir de dilluns 22 de juny, un cop acabat l’estat d’alarma pel coronavirus, ja es poden fer desplaçaments dins de Catalunya i també cap a la resta de l’estat. Des de dijous, 18 de juny, ja era possible desplaçar-se a qualsevol punt de Catalunya, perquè l’àrea metropolitana de Barcelona i Lleida havien passat a la fase 3.

Independentment de la fase en què es trobés cada ciutat el dia 21 de juny, últim dia de l’estat d’alarma, l’endemà els residents ja han pogut viatjar a qualsevol altre indret d’arreu d’Espanya. Tot i això, la mobilitat sense restriccions a Catalunya es va avançar uns dies, quan el Ministeri de Sanitat va acceptar la proposta de la Generalitat perquè Barcelona i Lleida passessin a la fase 3. Sigui com sigui, els barcelonins hauran passat de no poder sortir de la ciutat de Barcelona a poder-se moure lliurement arreu d’Espanya en només tres setmanes.

Ja ho va explicar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, el divendres 12 de juny: “La mobilitat no es pot restringir més enllà de l’estat d’alarma”.

Més de tres mesos amb restriccions de mobilitat

Les restriccions de mobilitat a tot l’estat s’han allargat més de tres mesos. El dia 14 de març es van instaurar amb la primera fase de l’estat d’alarma i prohibien sortir del municipi si no era per a desplaçaments fins al lloc de treball. Aquesta restricció es va relaxar amb l’autorització de sortides per passejar o fer esport en determinades franges horàries, primer per als infants i després per a la resta de la població.

La prohibició de sortir del municipi de residència es va mantenir a Barcelona fins a l’1 de juny, dia en què es va unificar la regió sanitària de Barcelona amb les dues metropolitanes.