A poc a poc l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat va recuperant l’activitat després de tres mesos pràcticament aturat. Aquest diumenge ha estat el primer dia amb vols internacionals per la fi de l’estat d’alarma. Aquest dilluns, 22 de juny, és el primer dia laborable amb vols comercials.De moment, però, el nombre d’operacions és radicalment inferior al que es registrava abans de la pandèmia: del centenar de vols diaris actuals al prop d’un miler que es registraven abans de la crisi del coronavirus.

Vueling recuperarà una setantena de rutes

Vueling, la companyia amb més presència a l’aeroport, ha recuperat les connexions amb Itàlia i els Països Baixos i té previst recuperar 71 rutes nacionals i internacionals des de Barcelona de manera progressiva. D’aquesta manera, arribaran a la mitjana de 600 vols setmanals al juliol.

Concretament, aquesta setmana reprendrà els vols amb Granada, Santiago de Compostel·la, Lanzarote, Milà, Amsterdam, Roma (Fiumicino) i Copenhaguen. Aquestes rutes se sumaran a les connexions que Vueling ha mantingut amb serveis mínims durant l’estat d’alarma que són Sevilla, Màlaga, Bilbao, Alicante, Mallorca, Eivissa, Menorca, Tenerife (Nord) i Gran Canària.

Aquest dilluns la companyia irlandesa Ryanair ha tornat a operar.

La T2 no reobrirà fins a l’agost

La Terminal 2 continua tancada i no reobrirà fins a l’1 d’agost. Per això, les aerolínies que operaven des d’aquesta terminal ho fan ara des de la Terminal 1, com per exemple Ryanair. Molts dels passatgers que han arribat aquest dilluns són locals que tornen a casa perquè el confinament i la quarantena els va enganxar lluny de casa seva.

Tot i la reobertura de les fronteres a l’espai Schengen, l’Estat ha prorrogat fins al 30 de juny la restricció de viatges des de països de fora de la Unió Europea. Només es permet l’entrada a ciutadans espanyols, residents habituals a Espanya, residents a altres estats membres que es dirigeixin al seu lloc de residència i persones que hi entrin per motius laborals o per causa de força major, així com personal diplomàtic.