Pla mitjà de la ministra d'Educació, Isabel Celaá, durant el debat sobre la reforma de la llei educativa al Congrés, el 17 de juny del 2020

(ACN) La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha afirmat que s’intentarà mantenir les escoles obertes en cas de rebrot a l’octubre. En una entrevista a RAC1 aquest dilluns al matí, Celaá ha explicat que establiran un ordenament intern als centres educatius que permeti separar grups perquè si hi hagués un rebrot es pugui “perimetrar el grup i no necessitar tancar l’escola”. “Estem molt més ben informats en relació amb la capacitat de detectar rebrots”, ha dit. Celaá ha assegurat que el curs que ve estarà “ben planificat” i la presencialitat en serà un “principi fonamental”. “Tenim la ferma determinació d’avançar amb les escoles obertes”, ha explicat Celaá, que ha dit que la presencialitat és la “millor compensadora” de les desigualtats.

En espera de la vacuna per tornar al curs ordinari

La titular d’Educació ha esperat que “la ciència pugui proporcionar una vacuna o un remei abans de final de curs” i, en aquest cas, es podrien readaptar les escoles i tornar a tenir un “curs ordinari”. “A veure si per Nadal podem treballar amb normalitat”, ha dit Celaá, que ha esperat que les mesures excepcionals durin només mesos.

Celaá s’ha mostrat partidària que els nens puguin fer esport a l’escola, prioritzant l’aire lliure, i amb seguretat. “L’aire lliure és el que necessiten els nens”, ha dit en ser preguntada pels casals d’estiu, que  han començat aquest dilluns. “Sabem que a l’aire lliure el virus és més inofensiu”, ha apuntat.

De cara al setembre, la ministra d’Educació ha dit que es tindrà una “observança permanent” de les instruccions sanitàries, com la distància d’1,5 metres entre persones i amb l’optimització dels espais físics així com horaris d’entrada i sortida diferenciats entre grups escolars.

En relació amb la reforma de la llei educativa, Celaá ha confiat a tenir la LOMLOE aprovada abans de finals d’any i tenir parts del projecte vigents abans.