Fragnes horàries desconfinament

El Govern espanyol ha decidit establir franges horàries perquè la gent pugui sortir al carrer a partir de dissabte, 2 de maig, en l’inici de la desescalada i desconfinament pel coronavirus. Es tracta d’una mesura que havien plantejat alguns governs autonòmics, com el de la Generalitat.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha detallat que es pot sortir a córrer i fer esport de manera individual, a passejar, i que les persones dependents i majors de 70 anys també poden sortir al carrer. També ha determinat que l’horari de sortida dels nens al carrer es redueix per no fer-los coincidir amb la resta de grups. Segons Illa, la intenció de separar les sortides per franges horàries és evitar les aglomeracions.

  • Passejar. Els majors de 14 anys podran sortir a passejar al carrer de 6 h a 10 h i de 20 h a 23 h amb només una de les persones amb qui es convisqui i a una distància màxima d’un quilòmetre del domicili de residència. Calcula 1 km des de casa, aquí.
  • Fer esport. Es podrà sortir a fer esport de 6 h a 10 h i de 20 h a 23 h, les mateixes hores que per passejar, i ha de ser dins del municipi de residència individualment i sense contacte amb ningú.
  • Persones dependents o majors de 70 anys. Podran sortir de 10 h a 12 h i de 19 h a 20 h.
  • Menors de 14 anys. En lloc de poder sortir tot el dia, el govern ha reduït l’horari de sortida dels infants al carrer de 12 h a 19 h. Només pot sortir un adult amb un màxim de tres menors de 14  anys.

Illa ha assegurat que el compliment “exemplar” de la població ha estat clau en l’estat actual de la pandèmia del coronavirus i que la progressió d’aquesta crisi ha permès introduir “mesures d’alleujament“. El ministre també ha advertit que no es pot abaixar la guàrdia i que cal anar amb “cautela”.

El cap de setmana passat, amb la sortida dels nens al carrer, es va prendre la primera mesura de relaxament del confinament, i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar que a partir d’aquest cap de setmana es faria un pas més: passejar amb els membres amb qui es conviu i fer esport individualment.