A les portes del primer cap de setmana en què els barcelonins podran sortir de la ciutat s’ha registrat un lleuger augment del trànsit d’entrada i sortida i el volum de circulació s’ha recuperat un 70 %. El lleuger augment s’ha detectat cinc dies després que el Govern espanyol aprovés la proposta de Salut d’unificar les regions sanitàries de Barcelona i, així, permetre una flexibilització de la mobilitat de tota l’àrea metropolitana.

Xifres encara inferiors a un divendres qualsevol

Pel que fa a les dades, aquest divendres han sortit 286.550 vehicles, uns 25.000 més que fa una setmana, i n’han entrat 274.229, 20.000 més. Es tracta de xifres encara inferiors respecte a un divendres qualsevol, però que suposen la recuperació d’un 70 % del trànsit d’un divendres abans de la pandèmia.

Sinistralitat des de principis d’any

El Servei Català de Trànsit informa que, fins a aquest divendres, 44 persones han mort en 37 accidents mortals a les carreteres catalanes. Això suposa un descens d’un 37,6 % en el nombre de víctimes mortals respecte al mateix període de l’any passat, en el qual van perdre la vida 69 persones. A Barcelona s’han comptabilitzat 16 morts per sinistralitat durant aquest 2020, un xifra que comporta un descens del 36 % respecte a l’any anterior.