Josep Gimeno, president de l’Associació de Famílies de l’Alumnat (AFA) de l’Escola la Maquinista, al barri del Bon Pastor, lamenta que els hagin anunciat que al setembre no estrenaran edifici per culpa de l’aturada d’obres que ha provocat la pandèmia del coronavirus. “Ara que ja vèiem la llum a final del túnel, perquè s’està construint l’escola definitiva després de molta lluita!”, s’exclama Gimeno.

 “Malauradament tenim aquest rècord de ser l’escola que fa més anys que estem en barracons, més de 10”

Sembla que com a mínim n’hauran de sumar un, perquè no sembla viable fer el trasllat dels barracons als edificis a mig curs malgrat que les obres es puguin acabar al llarg del curs escolar 2020-2021.

Sobre el confinament en família, Gimeno assegura que “ho portem com podem” i que amb el pas dels mesos han arribat a un cert equilibri: “És una sort poder treballar, però no treu que treballar, fer de mestre i portar tota la logística familiar” sigui “complicat”.

De cara a l’estiu, tot és una “incògnita, incertesa”, perquè si no hi hagués casals d’estiu i les empreses comencen a demanar que els seus treballadors vagin presencialment a la feina “serà un gran problema”, i l’única alternativa, al seu entendre, és portar-los amb els avis, tot i que destaca que “molts considerats persones amb cert risc”.