El 69 % dels joves amb feina que atén l’associació Punt de Referència ha vist com la seva situació laboral s’ha ressentit a conseqüència de la crisi del coronavirus. El 44 % ha acabat en un ERTO i el 12 % ha perdut la feina. Els qui no en tenien feina, veuen encara aquesta meta molt més llunyana. L’entitat ha obert 45 noves places de voluntariat per donar suport a aquest col·lectiu després de l’estat d’alarma, que ha agreujat la seva situació de vulnerabilitat.

A més, els joves tutelats i extutelats no es poden acollir als recentment aprovats decrets sobre la renda mínima vital i la renda garantida de ciutadania. Per poder-hi optar cal tenir més de 23 anys.

Més voluntaris

La crisi sanitària ha fet augmentar les desigualtats estructurals per l’aturada de les activitats de suport, formatives i laborals. Segons l’entitat, a aquests joves els cal un 34 % més d’acompanyament. Per això, busquen 45 nous voluntaris per al projecte Mentoria. Per ser referent de joves tutelats i extutelats cal tenir entre els 25 i els 65 anys, parlar el català i el castellà, ser una persona empàtica i disposar de dues hores a la setmana. La inscripció es pot fer a través de la pàgina web.