Des de fa setmanes la Fundació Festa Major de Gràcia, l’Ajuntament i les comissions de carrers treballen braç a braç per fer compatible la Festa Major de Gràcia amb les recomanacions de Salut per frenar la pandèmia de coronavirus. Aquest dilluns, 8 de juny, quan es preveu que Barcelona entri a la fase 2, les diferents entitats faran una reunió per ultimar els detalls finals de cara a aquesta festa major, que, segons explica la presidenta de la fundació, “serà més veïnal que mai”.

Control d’aforament i cita prèvia

Totes les activitats que es facin, en primer lloc, hauran de complir obligatòriament amb les mesures de distanciament. Per complir-ho, se’n limitaran les activitats, hi haurà un aforament màxim i caldrà demanar cita prèvia per participar-hi. A més, tots els espais seran desinfectats i disposaran de senyalística especial amb totes les mesures que cal complir.

Només guarniments simbòlics

Els guarniments són la part més emblemàtica de la festa, i en aquesta edició també hi seran, tot i que de forma simbòlica. La proposta de la fundació apunta que es podran guarnir només els sostres dels carrers. Per tant, quedarà prohibit guarnir el terra, les portalades o els escenaris, per facilitar així l’accés als carrers i evitar aglomeracions.

La festa acabarà a les 23 h

El document recull que les activitats en zones comunes hauran de finalitzar abans de les 11 de la nit i, per tant, no hi haurà ni concerts, ni festa nocturna ni balls de matinada.

Del 15 al 21 d’agost

La festa mantindrà les dates habituals, del 15 al 21 d’agost, i el pregó es farà el dia 14. El pregó es llegirà en un espai interior amb l’aforament recomanat i serà retransmès en directe via telemàtica.