Cotxe Policia Nacional

(ACN) El sindicat Jupol ha presentat una querella contra nou persones per la gestió del coronavirus, entre elles el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón; el delegat del Govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco; el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, i el director general de la Policia, Francisco Pardo. Els atribueix un delicte contra els drets dels treballadors i un altre de prevaricació per la falta de material de protecció adequat entre els agents de policia i per haver permès concentracions com la del 8-M a Madrid. També es querella contra la directora general de Salut Pública, Qualitat i Innovació, Pilar Aparicio; el subsecretari d’Estat de Sanitat, Alberto Herrera; la subdirectora general de Recursos Humans i Formació de la Policia Nacional, Pilar Allué; el director adjunt operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González, i el subdirector general de Logística i Innovació de la Policia, José García.

En el seu escrit, el sindicat considera “irresponsable” Fernando Simón per ignorar les disposicions de l’OMS sobre la pandèmia. També critica que el Govern espanyol no comencés a comprar massivament material de protecció fins que es va declarar l’estat d’alarma.

En el cas del cos, remarca que ja el 24 de gener es va fer un informe de riscos laborals en què es posava de manifest que calien guants i mascaretes FPP2 per als agents, però el document va ser ignorat. També denuncia que no es van fer les proves de coronavirus pertinents als policies amb símptomes.