Els viatgers que arriben a l’aeroport del Prat denuncien les aglomeracions i el descontrol que es troben a les instal·lacions. Diuen que, a diferència d’altres aeroports europeus, al de Barcelona hi ha cues en els passadissos que condueixen al filtre d’entrada on els viatgers han d’entregar els documents de declaració responsable per especificar si pateixen algun símptoma de coronavirus i l’adreça i el telèfon de contacte per poder ser localitzats.

Molts asseguren que els han fet deixar el document apilat amb molts altres a sobre d’una taula sense donar-hi ni un cop d’ull i que diversos passatgers s’han colat per fora de les cintes de control davant els nervis que han provocat les aglomeracions.

Sensació de descontrol

Els usuaris han gravat imatges de la situació que han patit i les han difós a les xarxes socials. S’hi poden veure cues de centenars de persones, amb mascareta, però sense respectar les distàncies de seguretat i sense cap vigilància. I comparen la situació que han viscut als aeroports de procedència de països com Alemanya o Holanda, on s’organitzen cues d’una persona amb distàncies de seguretat.

A bon ritme

És la situació que viu l’aeroport, que ja comença a rebre més vols des de l’obertura de les instal·lacions el 22 de juny. Segons Aena, aquest divendres s’hi han comptat 350 vols comercials, lluny encara dels 1.100 que es registraven durant les mateixes dates de l’any passat.

Bona part dels que arriben ho fan per visitar la ciutat de Barcelona però també per desplaçar-se a pobles de la costa o de l’interior de Catalunya. Fins i tot hi ha qui confessa que ve a visitar familiars que viuen a Lleida. Aquesta mobilitat sobta, ara que Barcelona torna a funcionar a mig gas amb les mesures noves que la Generalitat ha posat en marxa per evitar possibles brots a la ciutat.