Amb la fi de l’estat d’alarma, l’aeroport de Barcelona espera començar a rebre turistes a partir del proper diumenge, 21 de juny. Aena preveu que hi haurà 41 arribades de vols al Prat en el primer dia de l’obertura de fronteres. Una xifra ínfima, si es compara amb les que es van donar en el pont de Sant Joan de l’any passat, quan s’alertava que l’aeroport estava arribant al màxim de la seva capacitat. A tota la xarxa s’Aena es preveuen 325 arribades. Unes dades que estan subjectes a canvis en funció de les reprogramacions que puguin fer les aerolínies pel coronavirus.

Les instal·lacions ja estan a punt per aplicar totes les mesures d’higiene i seguretat. Tot just arribar a l’aeroport, als passatgers se’ls fa un control de temperatura amb càmeres termosensibles. També han d’omplir un document en què se’ls pregunta si han tingut algun símptoma de coronavirus, i han de facilitar una adreça i un telèfon de contacte per poder ser localitzats en cas que es detectés algun cas al seu vol. Això sí, a partir de diumenge ja no caldrà que les persones que arribin facin quarantena.

L’ús de mascaretes és obligatori a tot el recinte de l’aeroport, però per si algú se la descuida, en pot comprar a les màquines expenedores del mateix recinte. També s’hi pot adquirir gel hidroalcohòlic.

Els comiats de viatgers, fora de l’aeroport

Una altra de les mesures de seguretat és que a dins l’aeroport només s’hi pot entrar per motius justificats, és a dir, qui viatja o hi treballa o si cal acompanyar un menor o una persona amb mobilitat reduïda. Per tant, ara els comiats dels viatgers s’hauran de fer fora del recinte, al carrer, i no davant dels controls d’accés com fins ara.

A les zones de facturació, a més dels cartells que recorden les mesures bàsiques —com la distància o la higiene de mans— també hi ha dispensadors de gel i marques a terra per indicar on cal fer les cues. Els taulells d’atenció s’han habilitat de manera alterna i s’hi han instal·lat mampares de metacrilat.