(ACN) L’Alimentària ha superat el 92 % de contractacions de l’espai executiu quan falta gairebé mig any perquè s’inauguri. Així ho han explicat els organitzadors durant la primera jornada de presentació de l’Alimentària 2020, on han batejat aquestes xifres com a històriques a només cinc mesos d’obrir-ne les portes. També s’ha pogut saber que serà novament a La Gran Via Fira de Barcelona on s’acollirà aquest gran esdeveniment alimentari i que es destinaran 110.000 metres quadrats de superfície.

La passada edició, la de 2018, va tancar les portes amb prop de 150.000 visitants vinguts de 156 països d’arreu i amb 4.500 exposicions. Aquest any, segons els organitzadors, es preveuen incrementar aquestes xifres: s’esperen més de 12.500 reunions amb 800 compradors “de primer nivell provinents de tot el món”.

Com altres anys, les autoritats veuen en l’Alimentària, una gran oportunitat per a Barcelona de convertir-se en un gresol alimentari mundial que obrirà a la ciutat noves fronteres dins del món gastronòmic.

Una Alimentària 4.0

Les autoritats destaquen que les apostes per aquesta nova edició seran la internacionalització, la innovació i la sostenibilitat. Les noves tecnologies també han arribat en el món gastronòmic, per això, segons el president del comitè d’organització, Josep-Lluís Bonet, “la fira s’adapta als nous temps i esta en constant canvi”. Serà també una oportunitat per donar visibilitat a noves marques emergents i modernes, tant de la ciutat, com de la resta del món.