Des d’aquest dilluns els voluntaris del Banc dels Aliments no paren d’aixecar caixes i carregar furgonetes. Ha començat la distribució del menjar recollit durant el Gran Recapte 2019, que es va celebrar divendres i dissabte passats. Més de 300 entitats de la província de Barcelona passaran per la nau de la fundació ─a tocar de la Zona Franca─ per endur-se desenes de quilos d’aliments.

La distribució es fa de seguida. Es tracta d’aliments que són molt necessaris i cal que les entitats els tinguin” com més aviat millor, explica la Carme Costa, cap de l’Àrea de Distribució i Relació amb les entitats del Banc. Al magatzem ja tenen molts productes del Gran Recapte empaquetats, però encara hi ha feina per fer. Des de la fundació fan una crida perquè més voluntaris s’ofereixin a classificar tots els aliments recaptats.

L’associació Vida Abundant recull aliments per a 400 usuaris

Aquest dimarts l’associació Vida Abundant, de Nou Barris, ha fet viatges a la nau del Banc per emportar-se tot tipus de menjar, sobretot llet. L’entitat ofereix aliments a uns 400 usuaris, sobretot famílies amb pocs recursos que necessiten un cop de mà. “Ens agrada poder ajudar però, d’altra banda, veiem la necessitat de la gent […] i no és gens fàcil”, relata l’Emanuel Ferradura, president de Vida Abundant.

Durant el matí han fet almenys dos viatges al magatzem del Banc dels Aliments i, un cop arribats a l’entitat, al número 164 del carrer de Cartellà, cinc voluntaris han descarregat i classificat els aliments. En el cas de la llet, per exemple, l’han distribuït en caixes en funció de la data de caducitat. A l’associació tenen el magatzem ple per abastir tothom qui ho necessiti per tenir un plat a taula.