A la feina es pot millorar la salut. Només cal incorporar-hi hàbits de vida saludables com ara la dieta mediterrània o l’activitat física. ho ha demostrat l’estudi MedCARS, que ha analitzat com afecten positivament aquests canvis en la salut de 500 treballadors de Seat a la Zona Franca. Segons la investigació, en només sis mesos ja s’ha pogut veure una millora en el risc cardiovascular, la qualitat del son o la salut mental i emocional dels empleats de la planta.

Seguiment personalitzat

L’equip de MedCARS ha treballat durant més d’un any per fer possible aquest canvi d’hàbits. Els treballadors de Seat es van dividir en dos grups. Durant sis mesos, un va rebre tot un seguit de pautes nutricionals i esportives, cinc litres d’oli d’oliva al mes i 30 grams de fruita seca diària. També es va canviar el tipus d’entrepà que rebien els treballadors a mig torn: l’embotit es va substituir per ingredients més saludables com la tonyina, l’alvocat o l’hummus.

La iniciativa tampoc no s’ha oblidat de les màquines de venda, que han canviat els dolços i les begudes ensucrades per la fruita. A banda, els empleats també van rebre descomptes en la cadena d’alimentació Veritas i assistència dietètica i psicològica. “Al costat de les escoles, els centres de treball constitueixen l’únic gran col·lectiu en el qual es pot incidir per millorar la salut”, assenyala la doctora Patricia Such.

Millora de la salut

Després de mig any, els investigadors han observat que el grup de 300 persones que rebia l’assessorament nutricional i esportiu ha reduït el pes corporal, el perímetre de cintura i la quantitat de greix. També n’ha millorat la salut mental i la qualitat del son. “S’haurien d’impulsar intervencions en els centres de treball per millorar la salut dels treballadors i per extensió de les seves famílies i tota la societat”, afirma el doctor Ramon Estruch.

Resultats extrapolables

Prèviament a la investigació, un comitè científic havia realitzat un estudi retrospectiu sobre la salut dels treballadors. Es van analitzar gairebé 10 milions de dades, que van permetre arribar a la conclusió que la plantilla de la companyia constitueix una mostra universal i, per tant, els resultats de la investigació es poden extrapolar a la resta de la població.