Una trentena de persones han organitzat una processó animalista pel centre de Barcelona per denunciar el consum excessiu de carn per les festes de Nadal. L’acció vol evidenciar la “terrible explotació” que pateixen els animals, així com les conseqüències que té la producció animal per al planeta. Per això, els manifestants, vestits de negre i amb màscares amb llàgrimes, s’han passejat amb un taüt i han animat els ciutadans a deixar de menjar aliments d’origen animal i fer-se vegans.

Tot i que per Nadal s’incrementa notablement el consum de carn, l’entitat 269Life Catalunya adverteix que, durant tot l’any, milions d’animals són “torturats, explotats i brutalment assassinats” per obtenir aliment. Aprofitant les dates festives, aquesta organització demana despertar-se de la “hipocresia i contradicció” que suposa desitjar la pau i l’amor al Nadal per a uns mentre se segueix participant en la “indústria cruel del patiment i la mort”.

Els manifestants també han volgut fer-se ressò de la declaració d’emergència climàtica per part del Parlament Europeu. De fet, aquest mateix any l’ONU va recomanar disminuir el consum de carn per reduir les emissions.