Barcelona té des d’aquest dijous i fins diumenge una cita amb els videojocs a la NiceOne, la fira que portarà a casa nostra algunes de les novetats d’una indústria que mou grans sumes de diners i que comença a ser considerada, per fi, com un producte cultural i fins i tot un art. Amb la Marina Amores i el Jordi Sellas hem volgut parlar del NiceOne i d’altres novetats en l’àmbit dels videojocs.

De la Barcelona Games World a la NiceOne

El mes d’abril els organitzadors del Barcelona Games World, la fira de videojocs que se celebrava a Montjuïc, van decidir canviar-li el nom a NiceOne, cosa que de seguida va despertar suspicàcies entre els “gamers” catalans. La possibilitat que el canvi de nom impliqués arraconar els videojocs com a eix temàtic, en favor d’altres activitats, va portar als programadors de la fira a haver d’assegurar que això no seria així. En l’edició d’enguany es podrà jugar a les grans novetats en el camp dels videojocs, assistir a conferències i a competicions de “e-sports” i recordar els jocs de la nostra infantesa al RetroBarcelona, que torna a formar part de la cita. Aquest cop, entre les activitats. destacarà una xerrada per parlar dels 30 anys de la consola Game Boy, una de les més exitoses de l’empresa Nintendo.

El futur “online” de les consoles

Amb Jordi Sellas i Marina Amores parlem també de la Stadia, la consola de Google, que acaba de sortir al mercat amb una proposta “online”. A diferència de la resta de consoles, que tenen un suport físic, Stadia només té un comandament i permet jugar en línia i en “streaming”, sense haver de descarregar-se els continguts. La consola, tot i no haver sortit amb gaires bones crítiques, sí que anticipa un model de consum que serà tendència en el futur: el servei en “streaming”, similar al de Netflix o al de Spotify, però aplicat als videojocs.

Els videojocs als museus

El 19 de desembre obrirà les portes a Barcelona l’exposició “Gameplay, la cultura del videojoc”, una versió ampliada d’una mostra que es va poder veure a Alemanya. L’exposició reflexionarà sobre la influència dels videojocs en les arts contemporànies i sobre la seva pròpia història com a producte de consum. Així que ja ho sabeu, si voleu jugar a consoles en una sala d’exposicions, teniu una cita al CCCB.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fEV3J969Unw