El festival del menjar sa Cómo Como celebra una nova edició al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra amb un nou format en què es fusiona el coneixement amb l’oci. Durant tota la jornada, les conferències i xerrades sobre temes diversos relacionats amb l’alimentació es combinen amb activitats de ioga, jocs i màgia infantils, espais per a menjar amb “food trucks” i música.

Durant tot el dissabte, especialistes de diversos àmbits relacionats amb l’alimentació tractaran aspectes tan diversos com La dieta cetobiòtica (Arantxa Areta), Les noves claus de l’intestí (Xevi Verdaguer) o “el meu fill s’ha fet vegà” a càrrec de David Gasol.

La meitat de la població, amb excés de pes

Una dada recurrent que els especialistes han recordat és que malgrat els beneficis en la salut de la dieta mediterrània, gairebé la meitat de la població adulta té sobrepès o obesitat. En el cas dels nens, tres de cada 10 també es troben en aquesta situació.

Moltes de les xerrades del festival estan orientades en aspectes concrets per a millorar l’alimentació i evitar el sobrepès. Sessions sobre temes quotidians com l’elaboració del menú setmanal, com alimentar els fills esportistes o què beure quan no beus.

Mercat natural

Aquesta edició del Cómo Como Festival també compta amb la participació de nombroses empreses que presenten al Como Market tot tipus de productes naturals de menjar, maquillatge o neteja. El sector editorial també disposa del seu espai amb una parada de llibres del sector en què es firmaran llibres dels autors.