El coronavirus està afectant el funcionament de la societat i, per tant, el món de l’esport també està patint les conseqüències de la covid-19. Diversos han estat els partits de futbol i de bàsquet que s’han ajornat o que es jugaran a porta tancada. A més, altres competicions com maratons, mitges maratons, curses ciclistes i la Lliga Europea d’hoquei patins també estan molt pendents de l’evolució del virus.

 

La Lliga, suspesa durant dues jornades

La Federació Espanyola de Futbol, el sindicat de jugadors i la La Liga acorden la decisió de suspendre la competició durant les properes dues jornades. 

El Barça-Nàpols i la Champions, suspesos

La UEFA ha decidit suspendre el Barça-Nàpols i la resta de partits de la Champions i de l’Europa League de la setmana que ve. Ara el màxim organisme del futbol europeu està en espera de dir quan es pot reprendre la competició.

La final de la Champions, el 27 de juny

La final de la Champions queda ajornada al dissabte 27 de juny.  De la mateixa manera, la final de l’Europa League també s’ajorna, en aquest cas, al dimecres 24 de juny.

El primer equip del Barça suspèn l’activitat fins a nova ordre

El FC Barcelona comunica que el primer equip suspèn tota l’activitat fins a nova ordre. Per tant, queden suspesos els entrenaments. Els jugadors seguiran a casa un treball físic personalitzat i específic, supervisat pels preparadors físics.

Ajornada la final de la Copa del Rei

El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, ha pres la decisió d’ajornar la final de la Copa del Rei, que s’havia de jugar el dissabte 18 d’abril, després de reunir-se amb els presidents dels dos clubs finalistes, Athletic Club i Reial Societat.

L’Eurocopa ajornada fins al 2021

La UEFA ajorna l’Eurocopa fins al 2021. La competició s’havia de jugar aquest estiu, però es jugarà de l’11 de juny al 11 de juliol del 2021. Amb aquesta mesura s’alliberen dates perquè es puguin acabar les lligues estatals.

La Segona B i la Tercera Divisió, ajornades

La Reial Federació Espanyola de Futbol va fer oficial dimecres, 11 de març, la suspensió de les competicions de Segona Divisió B i Tercera Divisió durant els propers 15 dies. En aquest sentit, la Federació Catalana de Futbol també ha ajornat totes les competicions federades tant de futbol com de futbol sala, així com els entrenaments.

Ajornat el Catalunya-Jamaica

La Federació Catalana de Futbol conjuntament amb la Federació de Jamaica han decidit ajornar el partit amistós entre les dues seleccions el dilluns 30 de març a causa del coronavirus. La raó principal de l’ajornament és la incertesa i imprevisibilitat de l’evolució de la covid-19.

S’ajorna la final de la Copa Catalunya Absoluta

La Federació Catalana de Futbol ha comunicat l’ajornament de la final de la Copa Catalunya Absoluta entre el Llagostera i l’Hospitalet, que s’havia de disputar el dimecres 1 d’abril a l’Estadi Olímpic de Terrassa. A més, també ha informat de lacancel·lació de la Jornada de Futbol Femení, que s’havia de fer el divendres 1 de maig  a tot Catalunya

La Lliga ACB, ajornada

La Lliga ACB de bàsquet s’ajorna fins al 24 d’abril. Els 18 clubs reunits en videoconferència han decidit ajornar la competició a causa de la crisi de la covid-19.

Les lligues de voleibol es donen per acabades

La Federació Espanyola Espanyola de Voleibol dona per acabades les lligues, tant la Superlliga (masculina) com la Iberdrola (femenina) amb efectes a partir del 16 de març del 2020.

Marató de Barcelona 2020

La Marató de Barcelona 2020, que s’havia de disputar diumenge, 15 de març, finalment es correrà el 25 d’octubre. L’organització estava pendent del protocol d’actuació implementat pel Departament de Salut per si hi ha algun canvi i finalment s’ha decidit deixar per al mes d’octubre.

La Cursa El Corte Inglés, ajornada

La 42a Cursa El Corte Inglés també es veu afectada pel coronavirus. L’organització ha decidit posposar la cursa, que s’havia de celebrar el 19 d’abril. Per tal d’evitar riscos, han decidit seguir les instruccions de les autoritats sanitàries. L’entitat no vol posar en risc la salut dels participants. De moment no se sap la nova data fixada perquè se celebri la cursa.

La Cursa Bombers 2020 serà al novembre

La 22a edició de la Cursa Bombers ha estat ajornada. La prova s’havia de córrer el diumenge 26 d’abril i s’ha ajornat fins al diumenge 29 de novembre. L’organització vol resguardar la seguretat dels participants, el públic i els voluntaris.

Volta Ciclista a Catalunya 2020, ajornada

L’edició número 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, que s’havia de córrer a final de mes, del 23 al 29 de març, ha quedat ajornada a causa del coronavirus. L’organització demanarà a la Unió Ciclista Internacional poder celebrar la cursa durant aquest 2020.

La Lliga de waterpolo ha quedat suspesa

La Federació Espanyola de Natació ha decidit que les Lligues nacionals de waterpolo quedin ajornades. La decisió d’ajornar es revisarà a partir del mes de març.

El Godó, suspès

L’Open Banc Sabadell ha quedat suspès. L’Associació de Tenistes Professionals, l’ATP, ha cancel·lat tots els tornejos del circuit internacional fins el 7 de juny i, per tant, el Comte de Godó, que es juga al Tenis Barcelona.

El circuit femení de tenis, ajornat

La WTA, l’associació de tenis femení, ha anunciat la suspensió del circuit de tenis femení fins al 2 de maig a causa del coronavirus. Això afecta els tornejos de Stuttgart, Istanbul i Praga.

L’esport professional i no professional a Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha decidit que l’esport professional i no professional a Catalunya sigui a porta tancada.

Altres lligues estatals, ajornades

La de bàsquet no és l’única lliga que ajorna els partits. També ho han comunicat les de futbol sala, handbol, hoquei patins i hoquei herba, entre d’altres.

Motor

L’Offside Fest ajornat fins al juny

El festival Offside  de cinema i futbol s’ajorna a causa del coronavirus. La mostra s’havia de celebrar a l’Antiga Fàbrica Damm i als cinemes Texas del 24 al 29 de març, les noves dates són del 10 al 14 de juny de 2020.

El BCN Sports Film Festival s’ajorna fins a l’octubre o novembre

El BCN Sports Film Festival queda ajornat. La mostra, que s’havia de celebrar del 2 al 6 de juny, se suspèn fins a final d’octubre o principi de novembre.

La Marnaton de Barcelona s’ajorna fins al 17 d’octubre

La Copa Marnaton eDreams, que ha de celebra-se a Barcelona, ha quedat ajornada fins al proper dissabte 17 d’octubre. La prova, que s’havia de fer el dissabte 9 de maig, finalment s’ajorna fins a mitjans d’octubre a causa de la covid-19.

Partits de futbol: Champions, Europa League

  • El Manchester City – Madrid, ajornat
  • L’Olympique de Lió – Juventus, ajornat
  • El València-Atalanta de Champions s’ha jugat a porta tancada
  • El PSG – Borussia Dortmund, a porta tancada
  • El Getafe – Inter de Milà de l’Europa League, a porta tancada

Bàsquet: Eurolliga

Altres competicions: