coronavirus champions
@FCBarcelona

El Barça-Nàpols, corresponent a la tornada dels vuitens de final de la Champions, ha quedat ajornat. La situació que estan vivint tant Itàlia com Espanya pel coronavirus és el desencadenant d’aquesta decisió. La UEFA ha pres aquesta decisió, tot i que en un principi s’havia decidit que es diputés a porta tancada. Cal destacar que ja hi havia un precedent amb la suspensió dels partits d’anada dels vuitens de final de l’Europa League Inter-Getafe i Roma-Sevilla.

Ajornat i sense data

La UEFA encara no ha decidit la data del partit ajornat, però tot apunta que s’hauria de disputar en les pròximes tres setmanes, tot i que hi ha una aturada de seleccions que pot fer decantar la balança cap a una data o una altra. Els internacionals tenen, en principi, compromisos amb les seleccions, però són partits amistosos preparatius de cara a l’Eurocopa de futbol. Els jugadors que hi vagin convocats estaran fora des del 23 de març i fins a l’1 o el 2 d’abril. Per tant, només queden “lliures” els dies 17 i 18 de març o 24 i 25 del mateix mes.

Tota la Champions i l’Europa League, suspesa

La decisió de la UEFA d’ajornar tots els partits que s’havien de disputar la pròxima setmana de la Lliga de Campions i la Lliga Europa s’ha conegut després d’haver-se disputat alguns dels partits de tornada dels vuitens de final de la Champions. Unes eliminatòries que havien classificat l’Atlètic de Madrid, l’Atalanta, el Paris Saint Germain i el Leipzig per als quarts de final; mentre que els partits Barça-Nàpols, Manchester City-Reial Madrid, Juventus-Olympique de Lió i Bayern Munic-Chelsea hauran d’esperar per saber quins són els equips que passen ronda.

A l’Europa League, la competició queda aturada amb alguns dels partits d’anada dels vuitens de final disputats i uns altres que no. Els partits que han quedat pendents d’aquesta ronda són el Sevilla – Roma i l’Inter – Getafe. La resta d’enfrontaments que sí s’han disputat han estat:

  • Eintracht – Basilea (0-3)
  • Istanbul – Copenhaguen (1-0)
  • Rangers – Bayer Leverkusen (1-3)
  • Linz – Manchester United (0-5)
  • Wolfsburg – Xakhtar (1-2)
  • Olympiacos – Wolverhampton (1-1)