Marató

ACTUALITZACIÓ. La Marató de Barcelona 2020 se suspèn definitivament.

 

La Marató de Barcelona 2020 no seguirà endavant. El fet que en els últims dies han anat sorgint casos de persones infectades pel coronavirus a Barcelona i en altres punts de Catalunya i ciutats d’Espanya i Europa, ha acabat per ajornar la Marató fins el proper 25 d’octubre. Tot i que l’organització (RPM-MKTG/ASO) informava que “la celebració de la cursa prevista per al 15 de març seguiria endavant amb normalitat”, finalment no serà així.

  600 italians inscrits

Fins ara hi havia uns 600 italians inscrits a la Marató de Barcelona i l’organització encara havia de decidir què farà amb la participació d’aquests atletes a l’esdeveniment. En l’edició del 2019 va comptar amb la presència de 17.465 participants, dels quals els italians van ser els tercers pel que fa al nombre d’estrangers (559), després dels francesos (2.137) i dels britànics (1.232).

La Marató de Tòquio només la van córrer atletes d’elit

La Marató de Barcelona 2020, que s’havia de celebrar el diumenge 15 de març i finalment ho farà el 25 d’octubre, no és la primera prova que s’ha vist afectada per la propagació del coronavirus. Per exemple, la Marató de Tòquio, que s’ha disputat aquest diumenge, 1 de març, només ho ha fet amb 300 atletes d’elit. No s’hi ha deixat participar els esportistes amateurs. Mesura que, tot i que de moment l’organització de Barcelona no es planteja, podria arribar a aplicar-se a la Marató, i fer així que només els corredors professionals puguin participar en la cursa.

La Mitja Marató de París, suspesa

La Mitja Marató de París s’havia de disputar el 8 de març, una setmana abans de la Marató de Barcelona. La prova es va suspendre després de la prohibició de reunions públiques amb més de 5.000 persones a França. La cursa comptava amb 44.000 inscrits i alguns ja havien recollit el dorsal per participar-hi. A França s’han detectat més de 100 casos de coronavirus.

La Mitja de Londres, amb rècord

En canvi, aquest cap de setmana, el diumenge 1 de març, sí que s’ha celebrat la Mitja Marató de Londres. La cursa s’ha fet sense cap tipus de problema i fins i tot l’atleta etíop Kenenisa Bekele va batre el rècord de la cursa amb un temps de 1:00:22

Suspenen la Marató de Roma

La Marató de Roma, que s’havia de córrer el diumenge 29 de març, ha estat suspesa. Els organitzadors han comunicat que l’any vinent, el 2021, donaran una doble medalla als participants: la del 2020 com a símbol de resistència i la del 2021 com a metàfora de la doble victòria.

Potser t’interessa…

Quants casos de coronavirus hi ha a Barcelona?

Hi ha ja 46 casos a Catalunya de covid-19. Aquí pots consultar l’última hora del coronavirus a Barcelona i tota la informació per conèixer l’evolució del virus i les mesures establertes per evitar el contagi.

Quin recorregut té la Marató de Barcelona 2020?

El recorregut de la Marató de Barcelona 2020 tornarà a ser el mateix que el de l’edició anterior, quan es va produir el canvi més important dels últims anys. El punt de sortida i arribada serà l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Mapa del recorregut de la Marató de Barcelona 2020.

Com fer la inscripció a la Marató de Barcelona?

Les inscripcions a la Marató es poden fer fins al 9 de març. Consulta tota la informació per córrer la cursa a Barcelona en aquesta guia.