La Unitat Militar d’Emergències (UME), l’Exèrcit de Terra, Bombers de Barcelona i Creu Roja munten des d’aquest diumenge el dispositiu de Fira de Barcelona que acollirà fins a un miler de persones en situació de vulnerabilitat en el marc de la crisi sanitària per coronavirusLes feines de muntatge tenen lloc en els 6.000 metres quadrats del Pavelló Victòria Eugènia.

Garantir les necessitats bàsiques de les persones acollides

La reconversió de Fira de Barcelona en equipament d’acollida, anunciada per l’alcaldessa, Ada Colau, aquest divendres, té com a principal objectiu que les persones que s’hi instal·lin tinguin garantides les necessitats bàsiques d’alimentació, seguretat i higiene. L’espai disposarà de zones de descans, amb, inicialment 150 llits, dutxes i menjador amb totes les condicions de seguretat sanitària que requereix l’actual situació de pandèmia.

Tant bon punt estigui enllestit el muntatge de l’equipament d’acollida,  seran els equips tècnics  municipals, la Creu Roja i altres entitats de l’àmbit social els qui el gestionaran. També hi haurà coordinació amb el 061 en aquells casos que sorgeixin necessitats de suport sanitari.