Jocs olímpics

El Comitè Olímpic Internacional ha explicat en un comunicat signat pel president, Thomas Bach, que es donen un temps de quatre setmanes per decidir si mantenen o suspenen els Jocs Olímpics de Tòquio per la crisi sanitària del coronavirus.

El COI no descarta ajornar-los

La pressió internacional i l’augment mundial de casos de la covid-19 a tot al món ja no fan descartar altres opcions i el Comitè Olímpic treballa en altres escenaris per si s’han d’ajornar els jocs. Ho va confirmar el president del COI, Thomas Bach, en una entrevista a ‘The New York Times’. A més a més, els Comitès Olímpics del Brasil i Noruega i les Federacions d’Atletisme i Natació dels Estats Units han demanat que els jocs es facin més endavant. També la Federació Francesa de Natació i darrerament, la Federació Espanyola de Natació. 

 

Irene Lozano, convençuda que no hi haurà Jocs aquest any 2020

La presidenta del Consell Superior d’Esports, Irene Lozano, diu en una entrevista a Europa Press que “està segura de l’ajornament del Jocs de Tòquio per a la tardor vinent, o l’any 2021 o 2022 per la crisi provocada pel coronavirus”.

 

 

 

Els països que renuncien a Tòquio 2020

Diversos comitès olímpics com ara el d’Austràlia i el del Canadà, han comunicat que no aniran a Tòquio, si és que els jocs s’acaben celebrant enguany.

La flama olímpica arriba al Japó

Diversos preolímpics suspesos

Els jocs han de començar d’aquí a uns quatre mesos i la flama ja està viatjant de Grècia cap al Japó, però cada cop són més les veus que dubten que els jocs es puguin disputar amb normalitat. Han estat diversos els tornejos preolímpics que han quedat cancel·lats i, a més, cada cop és més difícil trobar dates per encabir-los. Per tant, les mínimes que han d’aconseguir els atletes per participar en els jocs queden enlaire i la seva preparació també, ja que molts centres han quedat tancats. A casa nostra, per exemple, el CAR de Sant Cugat ha hagut de tancar a causa de la covid-19.

Els atletes han de seguir preparant-se per als Jocs Olímpics de Tòquio

El Comitè Olímpic Internacional, però, argumenta que encara queden gairebé quatre mesos per a l’inici dels jocs i que això és temps suficient per “prendre decisions dràstiques”. De fet, el COI “anima tots els atletes a seguir preparant-se per als Jocs de Tòquio de la millor manera possible”.