Offside Fest

L’Offside Fest 2020 queda ajornat al mes de juny per la situació d’emergència provocada per la crisi del coronavirus. La 7a edició del Festival Internacional del Cinema Documental, que s’havia de fer del 24 al 29 de març, es farà, finalment, del 10 al 14 de juny.

Offside Film Festival ja és un referent

L’Offside Fest s’havia convertit, en les edicions anteriors, en un referent dins del panorama documental esportiu del món. El festival es desenvoluparà en dos espais diferents, l’Antiga Fàbrica Damm i el Cinema Texas.

Offsidefest 2020 Nos llaman guerreras

Alguns documentals confirmats

L’organització de l’Offside Fest havia confirmat algunes de les filmacions que prendran part en l’esdeveniment:

  • ‘Nos llaman guerreras’: és una pel·lícula veneçolana sobre la selecció femenina sub-17 del país sud-americà, tant dins com fora dels terrenys de joc en la lluita pel Mundial de la categoria. Aquest és documental inaugural del festival.
  • ‘All I need is a ball’: curtmetratge dirigit per la catalana Elena Molina, que parla de la primera “freestyler” d’Espanya.
  • ‘Contrapelota’: una pel·lícula que retrata el futbol d’ascensos i descensos del futbol argentí. Serà l’últim film de l’esdeveniment.
  • ‘A World Cup of Spies’: un documental danès que es fa una pregunta aparentment senzilla: per què i qui va decidir que el Mundial 2018 es jugués a Rússia?
  • ‘Keeper’: documental amb toc d’humor de la psicologia dels porters de futbol. Dirigida per Johan Kramer.
  • ‘La veu del Barça’: també de Johan Kramer, sobre Manel Vich, l’històric “speaker” del Camp Nou.